Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τρώτε σοκολάτα!

Εάν τρώτε τακτικά σοκολάτα, μπορείτε να μειώσετε κατά το ένα τρίτο τον κίνδυνο να εμφανίσετε μια καρδιαγγειακή νόσο.
 Αυτό έδειξε η ανάλυση επτά μελετών που αφορούσαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο και έκανε την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία να γράφει ως πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική σελίδα της: «Eίναι επίσημο! Η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά». Οι πέντε μελέτες έδειξαν ότι η υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας συσχετιζόταν με μείωση κατά 37% των καρδιαγγειακών ασθενειών και κατά 29% των εγκεφαλικών, σε σύγκριση με τη χαμηλότερη κατανάλωση».
 Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν διαφοροποιήσεις μεταξύ σκούρας σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος, όπως και μεταξύ πλακών σοκολάτας, ροφημάτων σοκολάτας, μπισκότων με σοκολάτα και σοκολατούχων γλυκών. Και υποθέτουν ότι τα καλά της σοκολάτας οφείλονται στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.
 Σημειώνουν όμως ότι τα συμπεράσματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή, καθώς η σοκολάτα που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι πολύ θερμιδογόνα (περίπου 500 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια), που σημαίνει ότι η υπερκατανάλωση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιοπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου