Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

" Φυσικές μάσκες ομορφιάς "

Φύση : μας δίνει όλα τα απαράιτητα και μαγικά υλικά της για να βελτιώσουμε την όψη και την καλή υγεία του προσώπου , του σωματος και των μαλλιών μας .
   Μας είναι πολύ εύκολο να πάμε σε ένα απο τα μεγάλα εμπορικά και να προμηθευτούμε μια κρέμα μαλλιών , μια μάσκα προσώπου και διάφορα τζαρτζαλα μαρτζαλα που θα μας φορτώσουν λέγοντας μας πως το ένα είναι για τα μάτια το άλλο για τα χείλια και παει λέγοντας .
   Τι πιο απλό όμως απο το να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά που υπάρχουν ήδη στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας προς όφελος και της ομορφιάς μας αλλά και τις τσέπης μας...


ΜΑΛΛΙΑ :
1)Μάσκα με ελαιόλαδο - το ελειόλαδο είναι απο τα πιο αγνά και δραστικα συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ενδυναμωση των μαλλιών. Το απλώνετε σε όλο το μήκος των μαλλίων και τυλίγετε το κεφάλι σας με μια πετσέτα βρεγμενη με ζεστο νερο (στιμμενη) . Αφήνετε να δρασει για 1 ωρα (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) και λούζεστε κανονικά και με άφθονο χλιαρό νερό.

2)Μάσκα με δαφνέλαιο - το δαφνέλαιο είναι γνωστο για τη θεραπευτική και αναζωογωνητική του δράση. Αναγεννά τα κατεστραμμένα μαλλιά και δρά ενάντια στην τριχόπτωση. Με τον ίδιο τροπο που γινεται η μάσκα με ελαιόλαδο.

3)Μάσκα με μπύρα - δυναμώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά , ανακατέψτε  40ml μπύρα με ένα αυγό και το απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά . Περιμένετε 30'  και ξεβγάζετε.

4) Θρέψη για μετά τη θάλασσα - ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ενα ποτήρι νερο που θα έχετε ανακατέψει 1 κουταλιά ξυδι.

5) Μέλι για λάμψη - σε 4 φλυτζάνια ζεστο νερό αραιώνετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι , λούζεστε κανονικά και αφου σκουπίσετε τα μαλλιά με μια πετσέτα να μην τρέχουν νερά απλώνετε τη λοσιόν χωρις να την ξεβγάλετε.


ΠΡΟΣΩΠΟ:
1)Χαμομήλι - ιδανικό για τα κουρασμένα μάτια .
  Κάντε κρύες κομπρέσσες για κανα τέταρτο στο κάθε μάτι.

2)Μάσκα με αυγο - ιδανική για σύσφιξη .
  Χτυπάτε 2 απράδια αυγών και τα απλώνετε στο πρόσωπο (όχι γύρω απο τα μάτια ) . Περιμένετε 15' μέχρι να σας τραβάει και ξεβγάλτε με χλιαρό προς κρύο νέρο.

3)Μάσκα με μήλο -ιδανικό για τόνωση και αφαίρεση νεκρών κυττάρων.
  Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως άλατα, βιταμίνες Α και C που συντελούν στην φυσική διέγερση του κολλαγόνου.
  Αλέστε ένα ολόκληρο μήλο,προσθέστε 2 κουταλιές ροδόνερο και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό σας  για 20 λεπτά περίπου , ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό. Αφού αφαιρέσετε την μάσκα μπορείτε να βάλετε  ενυδατική κρέμα.

4)Μάσκα με πορτοκάλι - ιδανική για ενυδάτωση.
Λιώστε ένα πορτοκάλι  στο μπλέντερ , ανακατέψτε μια κουταλιά του γλυκού μέλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό,  γυαλιστερό και απαλό .Επίσης καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.

5)Μάσκα μπανάνας - για λιπαρά δέρματα .
Ανακατέψτε καλά μια μπανάνα με μια κουταλιά μέλι. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό προρτοκαλιού ή λεμονιού. Απλώστε την στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάλτε καλά πρώτα με ένα βρεγμένο πανί και μετά με νερό.

6)Μάσκα απο γιαούρτι για όλους τους τύπους δέρματος .
  Ανακατεύετε 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά ρευστό μέλι . Απλώνετε στο πρόσωπο και περιμένετε γαι 15 λεπτα. Ξεβγάζετε με υγρό πανί και μετά με νερό.

7) Μάσκα τριαντάφυλλου για μεικτά δέρματα .
Μουσκέψτε 6 ροδοπέταλα και λιώστε τα σε ένα μπολ , προσθέστε 2 κουταλάκια ροδόνερο , 1 κοταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου και 1 κουταλάκι μέλι .  Ανακατέψτε τα καλά και απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό. Περιμένετε 15' και ξεβγάλτε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου