Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

" Φροντίδα των χεριών και των νυχιών "




Τα χέρια μας λένε πολλά για μας , βρισκονται εκτεθειμένα συνεχώς στα βλέμματα πολλών οπότε καλό θα ήταν να φροντίζουμε για την καλή και απαλή τους όψη . Εξωτερικοί παράγοντες όπως η θερμοκρασία , τα απορρυπαντικά και ο αέρας επιρρεάζουν την επιδερμίδα και τα νύχια με αποτέλεσμα να  γινονται ξηρά και σπάνε ευκολα .
Η σωστή ενυδάτωση των χεριων και των νυχιών πρέπει να παιζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

  ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ : απαραίτητη η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας πλούσιας σε υφή και μέτριας λιπαρότητας που θα την απλώνετε μετά απο το πλύσημο των χεριών. Η ράχη του χεριού είναι πιο ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες οπότε χρειάζεται και περισσότερη προσοχή.
  ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ: πρίν απο τη ενυδάτωση των χεριών 1 φορά την εβδομάδα θα ήταν καλό με μια απολεπιστική κρεμούλα να περνάτε τα χέρια σας ομοιόμορφα έτσι ώστε να τα βοηθάτε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των πανάδων μετά απο έκθεση στον ήλιο. Βοηθάει επισης στο να αποφεύγονται τα σκασίματα και η ξηροδερμία.
 ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΥΧΙΩΝ : όπως και τα χέρια έτσι και τα νύχια ταλαιπωρουνται απο πολλούς εξωτερικούς παράγοντες και ανάλογα και την δουλεία που κάνει η κάθε γυναίκα χρειάζονται και αυτά την φρονίδα τους. Καλό θα ήταν στο τέλος της ημέρας μετά απο ένα χαλαρωτικό μπάνιο να απλώνετε στα νύχια και στα επωνύχια ένα λαδάκι είδιο για το σκοπό αυτο.

Kρέμα ενυδάτωσης
 Λιώστε σε μπεν μαρί  1 μπάρα βούτυρο κακάο. Προσθέστε 4 κουταλιές λάδι jojoba . Κατεβάστε το μείγμα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίξτε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί και 5 σάνδαλο. Tην κρέμα αυτή αφού πήξει, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά.Εκτος απο την ενυδάτωση που προσφέρει αφηνει και μια ωραία μυρωδιά στα χέρια.

Κρέμα απολέπισης
Πρίν ξαπλώσετε για ύπνο : ανακατέψτε 1 κουταλιά αλάτι με 1 κουταλιά μέλι και προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αχιλλέα. Tρίψτε ελαφρά τα χέρια σας με το μείγμα για 2-3 λεπτά και ξεβγάλτε τα με χλιαρό νερό. Μετά βάλτε την κρέμα ενυδάτωσης .

Μαλακτικό λαδάκι για τα νύχια
Σε 40 ml λάδι jojoba, προσθέστε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 2 σταγόνες καρότο, 2 σταγόνες tea tree, 2 σταγόνες λεβάντα και 1 σταγόνα θυμάρι. Kάντε μασάζ 2-3 φορές την εβδομάδα στα νύχια των χεριών, αλλά και των ποδιών.

Καλή επιτυχία και βάλτε το στην καθημερινότητα σας , εκτος του καλού που προσφέρετε στα χερια και στα νύχια σας τονώνετε και την αυτοπεποίθησή σας ως γυναίκα !! Οπότε διπλό το καλό... ;-)

https://www.facebook.com/pages/%CE%9A%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-VeNIOU-/201543076548501 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου